Shows in 2006

(klik op de kleine fotootjes om deze vergroot te zien)

Dit tentoonstellingsjaar zit erop en de conclusie kan getrokken worden, dat dit een jaar was met bijna uitsluitend hoogtepunten. Als sluitstuk dit jaar de Kampioenschaps Clubmatch van de N.V.A.I. op 10 december, waar Mw. E. Upmeijer was gevraagd de honden te keuren. Er waren maar liefst 28 Shiba's ingeschreven. Een uitstekend debuut voor de jonge knul: Jaklho No Katsuarashi Go "Storm", zoon van Sumo en Amity, van  Yvonne en Lambert Verver (Ja..., u leest dit goed en nee..., de Dircksjes zijn niet van naam veranderd....LOL). Storm werd in de puppyklas 1e met kwalificatie "veelbelovend". Uiteraard was Avalon ook mee en net zoals zij dat de laatste 4 shows waar zij verscheen deed, werd ze ook nu weer beste teef met CAC en vervolgens Beste van het Ras (BOB), waarmee zij de titel "CLUBWINNAAR 2006" verwierf. Dit jaar is voor ons met Avalon een aaneenschakeling van successen geweest, terwijl haar moeder, Amirah, tussendoor ook met de mooiste resultaten thuiskwam. We zullen er nog lang van genieten. Het absolute hoogtepunt was de Best-In-Group overwinning van Avalon op de Winner-tentoonstelling in Amsterdam.

En alsof het maar niet ophoudt.....
De "WINNER-show", Amsterdam: de grootste show van Nederland en één van de meest prestigieuze shows van Europa. Al was het alleen maar vanwege de mooie titels die er te winnen zijn. Op 25 november was het zover. Een mooi aantal van 23 ingeschreven honden was er voor keurmeester Mw. W. van Deijl, waaronder zelfs inschrijvingen uit Engeland. Jaklho Future Road to Avalon "Avalon" stond in de jeugdklas (immers de "jeugdwinner"-titel kan maar één keer gewonnen worden) en deze klasse won ze. Ze werd tevens beste teef, waarmee ze dus zowel de titel "JEUGDWINSTER" als de titel "WINSTER"  won. En toen maakte de keurmeester haar ook Best Of Breed!! 

In de ere-ring werd groep 5 gekeurd door mr. M. Croeser uit Zuid Afrika. Wat een ongelooflijke sensatie toen Avalon uit 45 rassen werd gekozen als rasgroepwinnaar. Wat een sensatie! Wat een fantastisch moment. 

Vandaag was het de beurt aan Avalon, dochter van Sumo en Amirah. Op 18 november, tijdens de Belgische Kortrijk "Eurodogshow", was er een specialty voor Japanse rassen. Onder de Japanse keurmeester, Mr. Teruyoshi Sugahara, waren er 35 (!) Shiba's ingeschreven. Wat een ongelofelijk resultaat zet Jaklho Future Road to Avalon "Avalon" neer door er beste teef en BOB te worden. In de ere-ring, waar een aparte keuring plaatsvindt voor de Japanse rassen, wordt Avalon 2e geplaatst achter de bijzonder fraaie Akita Yumenoshima No Seiran Go "Seiran" van onze vrienden Lambert en Yvonne Dircks van Yumenoshima Akita's.

Alweer een hoogtepunt...! Twee dagen na elkaar show in Dortmund. Op vrijdag 13(!) oktober de Bundessieger waar Mw. Susanne Faust uit Duitsland 19 ingeschreven Shiba's keurt. De dag erna keurt Mr. Walter Pinsker uit Canada 22 Shiba's op de Jahrhundert-Siegerschau. Ch. Hi Jinx Amirah "Amirah" doet het werkelijk geweldig. Beide dagen wordt ze beste teef met VDH - CAC-CACIB. Op zaterdag BOS en op vrijdag BOB. De reu Ch. We-Sedso Zen Kessaku van onze goede vrienden Jytte en Helle Röschke wint ook beide dagen het kampioenschap en behaalt dus ook één keer BOS en één keer BOB. Met deze overwinning is Amirah nu ook Internationaal en Duits (VDH) Kampioen. Een geweldig weekend en de 1050 km autorijden dubbel en dwars waard.
Ook de mooie Sumo-dochter, Kiyonishiki Go Narmenak van Joop Postma, behaalt een mooi resultaat. Op de Jahrhundert-Siegerschau wordt zij reserve kampioen met VDH - res.CAC-res.CACIB
.

Ook in Maastricht doet Jaklho Future Road to Avalon "Avalon" waar ze het hele jaar al goed in is: winnen!! Op 30 september keurt Dhr. M. van de Weijer 8 ingeschreven Shiba's en Avalon wordt met CAC-CACIB beste teef en ook BOB. In de rasgroep wordt Avalon onder keurmeester Mw. P.C. Zwaartman-Pinster 3e BIG.

17 september en op weg naar de "IJsselshow" van Zwolle. We waren allemaal aangenaam verrast toen we zagen dat er maar liefst 16 Shiba's staan ingeschreven en dat is een heel mooi aantal voor een "gewone" CACIB-show. Dhr. Rony Doedijns keurde de Shiba's en de resultaten die onze honden behaalden zijn werkelijk geweldig. Jaklho Future Road to Avalon "Avalon" is deze dag precies 15 maanden en 1 dag oud, de minimum leeftijd om de jeugdklas te mogen verlaten waardoor er gestreden kan worden om het CACIB. En dat deed ze met glans. Ze werd beste teef met CAC-CACIB en ook nog BOB. Reserve kampioen werd haar halfzusje Imõto No Matsuri Go Narmenak "Imõto" van Tiny en Albert Hensema. De ere-ring bracht ons een onvergetelijke Best-In-Groep overwinning en er zijn geen woorden te bedenken hoe trots we zijn op onze zelfgefokte Avalon.

Het na-seizoen is begonnen. En kijk eens wat een geweldig resultaat Ch. Hi Jinx Amirah "Amirah" neerzet op de Kampioenschaps Clubmatch van de Belgische Akitaclub, gehouden te Evergem op 10 september. Vanwege het niet doorgaan van de Nederlandse clubmatch, reisden heel veel Nederlandse exposanten naar België en wij werden daar bijzonder vriendelijk welkom geheten door de Belgische organisatie. Er waren 31 Shiba's ingeschreven onder keurmeester, Dhr. Piet Roosenboom en Amirah werd er kampioen teef (CAC) én BOB.

Alweer show die we buiten mogen beleven. En bovendien was deze show met nog meer zon overgoten dan de vorige keer en het lijkt ernaar of de successen samengaan met het prachtige weer. Het was in Hulten op 18 juni. Kendo of the Willow Tay "Kendo", behaalde een mooie overwinning in de openklas en wint het res.CAC-res.CACIB. Hiermee behaalt hij z'n "Nederlandse Kampioenschapstitel". Jaklho Future Road to Avalon "Avalon", hoewel behoorlijk uit vacht wordt 1e in de jeugdklas en bovendien beste teef met CAC. Door Avalon's 3e overwinning in de jeugdklas met kwalificatie "uitmuntend", heeft zij de titel "Nederlands Jeugd Kampioen" behaald en is zijn hiermee de eerste Shiba in Nederland met deze titel. We zijn allemaal ape-trots! Mw. P.C. Zwaartman-Pinster keurde de 13 ingeschreven Shiba's.

Een erg leuke, zonnige dag in Selfkant-Süsterseel, waar onze oosterburen hun Grenzlandsieger-Zuchtschau organiseerden. De resultaten waren, op deze mooie dag, werkelijk fantastisch. Kendo of the Willow Tay "Kendo" van Tiny, Albert en Sonja Hensema werd 1e in de openklas en kreeg het CAC(DCNH) en het VDH. Hij was beste reu. Ch. Hi Jinx Amirah "Amirah" werd beste teef, ook met CAC(DCNH) en het VDH en zij werd BOB. Tot slot werd Jaklho Future Road to Avalon "Avalon" met een mooie 1 uitmuntend beste jeugdhond. Keurmeester was Dhr. Guido Schäfer, die vakkundig zijn eerste Shiba keuring  verrichtte.

Traditioneel op Paas-Maandag is de show in Leeuwarden. Vroeg op pad, op weg naar het hoge noorden. Keurmeester mw. W. van Deijl keurde er de 9 ingeschreven Shiba's. Jaklho Future Road to Avalon "Avalon" was beste teef en won haar 2e CAC. Ze is pas 10 maanden oud en doet het geweldig. Kendo of the Willow Tay "Kendo" van Tiny, Albert en Sonja Hensema werd 1e in de openklas en won het res.CACIB.

Laten we het deze keer kort houden. Alweer een fantastische overwinning voor Ch. Hi Jinx Amirah "Amirah". In Antwerpen, op 9 april, onder keurmeester Dhr. A. de Wilde  won zij CAC-CACIB en tevens wer zij BOB. België mag Amirah blijkbaar wel. Er waren 9 Shba's ingeschreven

Dit jaar maar weer eens naar Luxemburg gereden. Niet echt m'n favoriete show en dan met name vanwege de afstand. De uit Hongarije afkomstige Mr. P. Harsanyi keurde er de 18 ingeschreven Shiba's. Jaklho Future Road to Avalon "Avalon" behaalde op haar tweede show een heel mooi resultaat door de jeugdklas te winnen en hiermee te titel "Luxemburg Jeugd Kampioen" te veroveren. Ch. Hi Jinx Amirah "Amirah" behaalde in de kampioensklas een tweede plaats en kreeg het res.CAC. 

Op 18 maart is Jaklho Future Road to Avalon "Avalon" 9 maanden en 2 dagen oud. K.C. Zeeland organiseert haar jaarlijkse "Dogshow Goes" en we zijn werkelijk zo trots dat onder keurmeester, Dhr. J. Schepers, Avalon hier haar eerste CAC wint. Bovendien wordt ze ook nog Beste van het Ras (BOB). In de ere-ring, waar de Belgische keurmeester Dhr. Th. Leenen keurt, wordt Avalon geplaatst achter bordje nr. 6. Een fantastisch debuut voor Avalon op de tentoonstelling.

Een geweldig begin van een nieuw tentoonstellingsjaar. Net als vorig jaar deed één van onze dames het fantastisch op de "Schaal der Kempen", op 8 januari de eerste show in het nieuwe jaar te Hoogstraten, België.  Ch. Hi Jinx Amirah "Amirah" won CAC-CACIB en tevens BOB onder debuterend keurmeester, Dhr. P. Roosenboom uit België, die de 11 ingeschreven Shiba's hier keurde.

| welkom |
| iets over ons |  | de shiba |  | onze honden |  | shows |  | nippo |  
| puppy's |  | fotoboek |  | nieuwtjes |  
| nakomelingen |  | links |  
| gastenboek |
  |
shiba-veteranen | | shiba-regenboog brug |
| video's |  | webcam |
| home |
 

 

Jaklho Shiba Inu
GEERT JAN WAGEMANS & BAS DE BRUIN - Zeedijk 6 - 3329 LC  Dordrecht - the Netherlands
Tel.: +31 (0)78 6164779 - Mobile: +31 (0)6 49500276 - E-mail: